Herlig opskrift på en ret der snildt kan spises året rundt, men står sig rigtigt godt i sommeren med de nye kartofler, og den friske persille. Her med flæsket lavet i ovnen, så der ikke er stegefedt i hele huset. Spises bedst med nye kartofler, drysset med persille.
Stegt flæsk med persillesovs/sauce
|
Print Recipe
|
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
|
Et godt råd er, at ofre lidt mere på flæsken og købe den hos slagteren, den man får i supermarkeder er ofte meget fed.
Antal personer |
4 personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
30 minutter | 4 timer |
|
|
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
Stegt flæsk
- Gnid flæsket ind i salt og sæt det på køl. Gerne natten over hvis muligt, ellers i mindst 3 timer.
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Skyl den overskydende salt af flæsket, og læg skiverne på en rist med en bradepande under.
- Sæt det hele i ovnen, og husk at holde øje med flæsket, da det ikke må blive branket.
Persillesovs
- Hak og skyl persillen.
- Smelt smørret i en gryde, dog uden at det bruner.
- Pisk melet i, og lad det få en opbag.
- Pisk mælk og/eller grøntsagsvand i lidt af gange.
- Lad sovsen koge i cirka 10 minutter, mens du rører ofte i den, da den ellers let vil brænde på.
- Hvis du vil have en god ekstra smag, så pisker du nu noget af fedtet fra bradepanden ned i sovsen.
- Hvis den skiller, så pisk mere mælk i.
- Tag sovsen fra varmen, og kom persillen i.
Del denne opskrift