Fyldte peberfrugter med ris og oksekød er nemme og sunde at lave, og det at de smager godt er jo kun en ekstra bonus. De skal bare i ovnen, og så er de ellers klar til servering.
Ingredienser
- 4 store rød peberfrugt eller grønne
- 500 gram hakket oksekød ca 20% fedt
- 1 løg
- 1 dl ris kogte
- 1 fed hvidløg
- 140 gram tomatpure 1 dåse
- 1 håndfuld parmesanost revet
- 5 dl vand
- salt
- peber
- olie Til stegning
Antal personer: personer
Instruktioner
- Vask peberfrugterne og skær toppen af
- Skær alt det indvendige af peberfrugterne ud, kerner, og alt det hvide i midten
- Skræl og hak løget
- Varm olien på en pande, og kom så de hakkede løg i og svits dem indtil løgene bliver blanke
- Kom det hakkede oksefars ved, og svits det med
- Pres hvidløget ned i farsen og lad det simre indtil kødet er brunet
- Krydr til med salt og peber
- Skær evt lidt af bunden af peberfrugterne, så de kan stå selv i et ildfast fast, men pas på med ikke du laver hul i bunden af dem
- Kom det brunede kød i peberfrugterne indtil de er fyldte.
- Kog panden af med tomatpure, og hæld vand og ris ved. Krydr med salt og peber, og eventuelt lidt boullion
- Hæld tomatsovsen over peberfrugterne, og gerne en masse i fadet også.
- Gratiner de fyldte peberfrugter med den revede ost
- Kom fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter
Del denne opskrift