Er du også fan af de legendariske köttbullar fra Ikea, så læs med her hvor du får opskriften på den lækre Ikea kødboller og tilhørende sovs.
Ingredienser
Kødboller
- 500 gram hakket oksekød
- 250 gram hakket svinekød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 100 gram rasp
- 1 æg
- 5 spsk sødmælk
Sovs
- 1 dl olie
- 40 gram smør
- 40 gram hvedemel
- 150 ml oksebouillion
- 150 ml grøntsagsbouillon
- 150 ml fløde
- 2 spsk soya
- 1 spsk dijon sennep
Antal personer: personer
Instruktioner
Kødboller
- Bland det hakkede okse og svine kød.
- Hak løget og hvidløget fint
- Kom løg, hvidløg, rasp og æg i kødet og blandt det godt sammen.
- Tilsæt mælk og salt og peber og rør det godt.
- Form nogle små runde boller og læg dem på en tallerken.
- Stil tallerkenen i køleskabet i et par timer - Så holder de bedre formen når de skal steges.
- Put olie på en pande, og varm olien op. Når olie er varm, lægger du bollerne på.
- Steg dem til de er gyldne og læg dem i et ildfast fast.
- Stil dem i ovnen i cirka en halv time på 150 grader.
Sovs
- Smelt smørret.
- Tilsæt mel og rør godt rundt mens det får noget varme.
- Tilsæt boullion lidt efter lidt, og rør godt rundt imens.
- Tilsæt fløde, soya og sennep.
- Kog sovsen op, og lad den småkoge indtil den får den konsistens du gerne vil have.
Del denne opskrift