Porretærte med bacon er virkelig lækker på en regnfuld efterårsdag. Nyd den sprøde bund, og det bløde indre, til for eksempel en gang frikadeller, eller roastbeef. Du kan enten nyde tærten som tilbehør, eller som hovedret, det er helt op til dig.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
Bunden
- Start med at smuldre smørret ned i melet, og kom lidt salt og ægget i
- Saml dejen, og rul den ud på bordet med en kagerulle
- Læg dejen i et tærtefad, og sørg for at den kommer op ad kanterne
- Skær det overskyende dej af, og prik et par huller i bunden af dejen med en gaffel
- Forbag dejen i ovnen i ved 200 grader i 15 minutter
Fyldet
- Svits baconen på en pande, og kom det i en skål
- Skær porren ud i ½ cm tykke skiver. Du må godt bruge hele porren, både det hvide og grønne.
- Svits porrerne på panden i et minut eller to til de bliver bløde.
- Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber
- Læg bacon og porrer på bunden, og hæld æggeblandingen over
- Riv parmesanosten hen over tærten
- Bages ved 200 grader i 30 minutter
Del denne opskrift