Stegt flæsk med persillesovs/sauce
Et godt råd er, at ofre lidt mere på flæsken og købe den hos slagteren, den man får i supermarkeder er ofte meget fed.
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 4timer
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 4timer
Ingredienser
Instruktioner
Stegt flæsk
  1. Gnid flæsket ind i salt og sæt det på køl. Gerne natten over hvis muligt, ellers i mindst 3 timer.
  2. Sæt ovnen på 200 grader.
  3. Skyl den overskydende salt af flæsket, og læg skiverne på en rist med en bradepande under.
  4. Sæt det hele i ovnen, og husk at holde øje med flæsket, da det ikke må blive branket.
Persillesovs
  1. Hak og skyl persillen.
  2. Smelt smørret i en gryde, dog uden at det bruner.
  3. Pisk melet i, og lad det få en opbag.
  4. Pisk mælk og/eller grøntsagsvand i lidt af gange.
  5. Lad sovsen koge i cirka 10 minutter, mens du rører ofte i den, da den ellers let vil brænde på.
  6. Hvis du vil have en god ekstra smag, så pisker du nu noget af fedtet fra bradepanden ned i sovsen.
  7. Hvis den skiller, så pisk mere mælk i.
  8. Tag sovsen fra varmen, og kom persillen i.