Stegt flæsk med persillesovs/sauce
Et godt råd er, at ofre lidt mere på flæsken og købe den hos slagteren, den man får i supermarkeder er ofte meget fed.
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
4
timer
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
4
timer
Ingredienser
4
dl
sødmælk
1
spsk
stegefedt
3
spiseske
salt
groft
3
spiseske
mel
2
håndfuld
persille
frisk
1
kilo
flæsk
25
gram
smør
Instruktioner
Stegt flæsk
Gnid flæsket ind i salt og sæt det på køl. Gerne natten over hvis muligt, ellers i mindst 3 timer.
Sæt ovnen på 200 grader.
Skyl den overskydende salt af flæsket, og læg skiverne på en rist med en bradepande under.
Sæt det hele i ovnen, og husk at holde øje med flæsket, da det ikke må blive branket.
Persillesovs
Hak og skyl persillen.
Smelt smørret i en gryde, dog uden at det bruner.
Pisk melet i, og lad det få en opbag.
Pisk mælk og/eller grøntsagsvand i lidt af gange.
Lad sovsen koge i cirka 10 minutter, mens du rører ofte i den, da den ellers let vil brænde på.
Hvis du vil have en god ekstra smag, så pisker du nu noget af fedtet fra bradepanden ned i sovsen.
Hvis den skiller, så pisk mere mælk i.
Tag sovsen fra varmen, og kom persillen i.