Sovsens 112

Her finder du gode råd til hvordan du redder din sovs eller mad, når alt andet hjælp syntes ude.

Min bearnaisesovs skiller – Hvordan redder jeg den?

Uheldet er ude, og din bearnaisesovs skilte midt under processen og der er fem minutter til gæsterne kommer, nu er gode råd dyre.

Men en skilt beanaisesovs kan godt reddes, men kun hvis den ikke er alt for ødelagt, men det er jo altid værd at prøve. Der er flere forskellige metoder man kan prøve.

  • Du kan komme en ganske almindelig isterning i sovsen, og pisk den rundt. Dette vil kunne redde din sovs, se for eksempel her hvordan Jansej gør det.

  • Varm et par spiseskefulde fløde (38%) op, og hæld dem langsomt i den skilte beanaisesovs mens du pisker godt. Dette kan langsomt samle bearnaisesovsen igen.
  • Hvis ikke du har en isterning, kan du prøve med lidt koldt vand i stedet.
  • Uheldet er så meget ude, og den står slet ikke til at reddes – Men så start da forfra, og pisk blot den skilte sovs, i den nye æggeblanding.

Min mad er blevet for salt

  • Du kan tilsætte et rå, skrællede kartofler i skiver og lade dem koge med Kartoflerne suger noget af saltet til sig, og retten kan reddes hvis ikke den er alt for salt
  • Du kan eventuelt også bruge et råt skrællet løg
  • Hvis det passer til retten, kan du også tilsætte lidt fløde

Min mad er blevet for stærk

  • Ligesom med for salt mad, så kan det stærke i smagen, nogle gange tages ved at lade en skrællet kartoffel i skiver koge med
  • Den stærke smag kan også mildnes med sukker
  • Du kan prøve at putte lidt fløde eller kokosmælk i
  • En banan kan dæmpe smagen af det stærke også
  • Husk – Du må ikke drikke vand hvis du får for stærk mad, det gør blot pinen værre – Drik istedet et glas kold mælk

Min mad er blevet for sød – hvad gør jeg?

  • Du kan neutralisere den søde smag ved at tilsætte lidt tør vin, lidt citronsaft, eller noget vineddike.

Min sovs er brændt på?

  • Hak et løg, og kom det i en sigte, hvorefter du sigter sovsen gennem løget, ned i en ny gryde.
  • Den brændte smag kan tages eller dæmpes, afhængigt af hvor slet det er med et par dråber kogende eddike.

One comment

  1. Charlotte Hansen

    Super hjemme side.
    Har du gode råd til at redde en brun sovs der er spækket med rigtig vildt og grønsags stegesky, ribsgele og bare en lækker grundsmag. Den var meget tynd så vi jævnede den med mel….. For meget mel, og den smagte alt alt for melet, vi hældte gastrik i, og det hjalp utroligt meget, men vi slap ikke helt for den melede smag…. Kan du venligst råde hvordan den kan reddes, hvis den kan reddes

    Venlig hilsen
    Charlotte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *