God opskrift på en gang græske frikadeller. Kan serveres som en appetitvækker eller med tzatziki, græsk salsa og pita, eller med pasta for et fuldt måltid. De smager bedst ved stuetemperatur, og kan således sagtens laves i forvejen. Hvis du ikke er så glad for lam, kan de også laves med rent oksekød.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
- Gennemvæd brødet i mælken i en stor skål.
- Hak hvidløget i en blender og tilsæt derefter løg, mynte, salt og peber.
- Fortsæt indtil det hele er hakket ganske fint.
- Hæld det hele i skålen, sammen med oksekød, lam og æg.
- Bland det hele grundigt med begge hænder.
- Rul blandingen til små kugler på ca. 4-5 cm i omkreds.
- Rul kuglerne i mel og pres dem lidt flade i det.
- Kom et par cm olie i en stor gryde eller en pande, og steg frikadellerne 8-10 stykker af gangen, til de ikke længere er røde inden i. De skal have ca. 10 minutter ialt.
- Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Del denne opskrift