Hjemmebagte flutes
Lækre flutes – til når du får gæster, eller bare vil lave tingene selv.
Region
Fransk
Antal personer
3
flutes
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Antal personer
3
flutes
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Ingredienser
500
gram
hvedemel
50
gram
gær
25g hvis tørgær
3
dl
vand
3
spsk
olie
2
tsk
salt
Instruktioner
Rør gæren forsigtigt ud i vandet.
Hæld derefter vand og olie i.
Lidt af gangen tilsætter du nu melet, indtil dejen slipper fint.
Dejen æltes godt igennem, gerne i en røre maskine.
Dejen sættes til hævning i en halv time.
Slå dejen ned, og form tre lange flutes, og sæt dem til hævning igen i en halv time.
Skær riller på skrå i fluten, bare et par millimeter dybe
Pens flutesne med vand, og bag dem ved 225 grader i 15 minutter.
Du kan eventuelt pensle dem med vand endnu en gang når de kommer ud af ovnen.