Pandekager – et af de nemmeste måltider

Pandekager er en ret, som de fleste kan lide, og så er det tilmed også en ret, som de fleste kan lave uanset madkundskaber. Pandekager findes i rigtige mange varianter. Vi bruger madpandekager til aftensmad, hvor der puttes kød og grønt i. Vi bruger pandekager til lækre desserter og vi bruger pandekager som en ret i sig selv, hvor de får et godt lag syltetøj og sukker. Der er naturligvis forskel på hvilken type dej, der skal bruges til de forskellige formål, og der findes rigtig mange varianter inden for hver type.

Pandekager i børnehøjde

Standart opskriften på pandekager er de helt almindelige, der serveres med syltetøj og sukker. I daglig tale kaldes de for Rasmus Klump pandekager. Dette er noget, som både børn og voksne vil elske. Samtidig er det noget, som børn og voksne kan lave sammen. Børn elsker at være med i køkkenet men det er ikke altid lige nemt at have dem med. Det er det til gengæld, når der laves pandekager. Børnene kan både hjælpe med at blande ingredienserne, røre i dejen og hælde pandekagedej på panden. Det er en hyggelig aktivitet sammen, hvor der ingen stress er på. Det tager den tid, det tager, at stege en pandekage. Her kan i stå og hygge jer med at tage om vind og vejr og hvad der rør sig. Her er en lækker pandekage-opskrift.

Ekstra kreative og sjove pandekager

Hvis i gerne vil lave pandekagerne ekstra sjove, så kan i putte lidt frugtfarve eller pastafarve i, så pandekagerne bliver grønne eller blå. I kan også starte med at tegne et ansigt på panden i pandekagedej. Når det er blevet fast, så tilføjer i resten af dejen til pandekagen, og vupti – så har i en smilende pandekage, når den er færdig. Det synes børn er supersjovt.

Hvor kommer pandekager egentlig fra?

Der er ikke nogen decideret holdning til, hvornår og af hvem opskriften til pandekager blev opfundet. Der er dog en teori om, at det kommer sig af, at madkammeret hos de kristne skulle tømmes inden fasten. Her var der typisk mel, sukker, smør og æg, som man jo bruger i pandekager. Og når det så blandes sammen med mælk, ja, så får du pandekager. Den lækre idé har dog overlevet fasten, så vi bruger pandekager som lækkerier og hygge nu i stedet. Samtidig er det vist også en af de fleste børns livretter.

Se også

Glem ikke “sovsen” til din tapas

Tapas er så meget mere end blot kød, ost og brød. Det der virkelig får …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.