Opskrifter med hakket oksekød / oksefars

Hakket oksekød er en populær spise hos os danskere og vi har her samlet en række opskrifter med det hakkede kød.

Du kan få oksefars pakket i to forskellige former.

Friskhakket oksekød:

  • Typisk pakket i film, hvor filmet lægger helt tæt ned til kødet.
  • Er typisk både hakket og pakket i den butik hvor det sælges.
  • Du kan ikke vide hvor gammelt kødet er. Det er nemlig tilladt for butikken at ændre datoen såfremt at de laver en bearbejdning af kødet. Det vil sige, de kan tage en steg, og lave til koteletter, og de kan så efterfølgende blive til fars. Du ved blot at det er frisk hakket.
  • Dato og klokkeslet for selve hakningen skal stå på pakken.
  • Skal sælges indenfor 24 timer efter hakningen, hvorfor der ofte kan være gode tilbud at hente på dette.

Gaspakket oksekød:

  • Pakket i en lufttæt emballage.
  • Hakkes typisk på større og centrale slagterier.
  • Gasblandingen i pakken gør, at kødet kan holde sig længere, og det får en flot rød farve.
  • Vær opmærksom på, at gassen også gør at kødet kan se gennemstegt ud før det reelt set er det.
  • Kan holde sig mindst 10 dage i butikken.

Friskhakket kød er hvad du skal bruge, hvis du skal lave hakkebøffer, karbonader, og lignende. Den gaspakkede er mere velegnet til gryderetter.

Fedtprocent:

Der er stor forskel på hvad kødet er velegnet til, afhængigt af hvor meget fedt der er i det. Hvis du skal lave en god hakkebøf, så bør du vælge en fedtprocent på minimum 15%, da fedtet holder på saften. Du skal ikke være bange for fedtet her, da du bare kan hælde fedtet fra panden, med mindre du selvfølgelig vælger at bruge det til sovs.

En god regel siger, at du skal anvende de mere fedtholdige udgaver til stegeretter, mens de mere fedtfattige bør anvendes til gryderetter. Når du laver en gryderet, så sørger sovsen for at holde kødet saftigt, mens ved stegning er det kun kødet der kan gøre det.

Fyldte peberfrugter med tomatsovs
Græske frikadeller
Hakkebøf med mozzarella og champion sovs
Italiensk pastasovs med kødboller
Lasagne ala Gordon Ramsey
Millionbøf med kartoffelmos
Spaghetti Bolognese - Jamie Olivers version

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *