Vildtfond
Vildtfond der smager af noget – perfekt som base til flere andre sovse
Region
Fond
Tilberedningstid
Ventetid
45
minutter
6
timer
Tilberedningstid
Ventetid
45
minutter
6
timer
Ingredienser
1
stk
knoldselleri
2
stk
laurbærblade
1
stænk
hvidvin
2
nelliker
1
kilo
okse- eller kalveben
1
stk
løg
2
stk
gulerødder
1
kvist
timian
2
kilo
vildtben
eller afpuds
3
stk
porre
Instruktioner
Brun benene i ovnen i cirka 30 minutter ved 225 grader.
Rengør og skær alle grøntsagerne groft.
Kom grøntsagerne i en gryde, og brun dem godt sammen med timianen.
Kom resten af ingredienserne i gryden, og dæk med vand.
Bring gryden langsomt i kog, og skum den for fedt og urenheder.
Lad den stå og simre i cirka 3 timer, mens du sørger for at skumme den efter behov, samt toppe med koldt vand, hvis der er fordampet for meget.
Efter 3 timer, sier du fonden, og lader den koge så den er svundet ind til ca. det halve.
Du kan komme det, af fonden du ikke skal bruge her og nu, i isterningeposer, så er det nemt at dosere til andre retter.