God basal opskrift på vildtfold der er velegnet ved tilberedning af supper, saucer, mørke ragouter og kraftige gryderetter, eksempelvis rødvinssauce og pebersauce.
Ingredienser
- 1 stk knoldselleri
- 2 stk laurbærblade
- 1 stænk hvidvin
- 2 nelliker
- 1 kilo okse- eller kalveben
- 1 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 1 kvist timian
- 2 kilo vildtben eller afpuds
- 3 stk porre
Antal personer:
Instruktioner
- Brun benene i ovnen i cirka 30 minutter ved 225 grader.
- Rengør og skær alle grøntsagerne groft.
- Kom grøntsagerne i en gryde, og brun dem godt sammen med timianen.
- Kom resten af ingredienserne i gryden, og dæk med vand.
- Bring gryden langsomt i kog, og skum den for fedt og urenheder.
- Lad den stå og simre i cirka 3 timer, mens du sørger for at skumme den efter behov, samt toppe med koldt vand, hvis der er fordampet for meget.
- Efter 3 timer, sier du fonden, og lader den koge så den er svundet ind til ca. det halve.
- Du kan komme det, af fonden du ikke skal bruge her og nu, i isterningeposer, så er det nemt at dosere til andre retter.
Del denne opskrift