Verdens Bedste Brød
Så simpelt at selv et barn kan lave det uden problemer.
Servings
1brød
Cook Time Passive Time
10minutter 12timer
Servings
1brød
Cook Time Passive Time
10minutter 12timer
Ingredients
  • 625gram mel
  • 5dl vand
  • 2tsk salt
  • 1lille klump gær(på størrelse med en ært)
Instructions
  1. Rør gæren ud i lunt vand i en stor skål. Vandet må ikke være for varmt.
  2. Kom salt og mel i vandet.
  3. Ælt dejen let sammen, det behøver ikke være grundigt. Bare alt melet er gjort fugtigt.
  4. Lad det hæve i 12 timer. Du kan sætte den i køleskab for at hæve, men så vil jeg give den 16+ timer.
  5. Hæld dejen ud på et meldækket bord, og fold den sammen 3 gange.
  6. Drys mel over dejen, og lad den hæve yderligere 2 timer, med et viskestykke foldet over den.
  7. Varm ovnen op til 250 grader og sæt enten en gryde, eller stegeso i ovnen for at varme dem op også. Det skal være en gryde eller stegeso på minimum 4 liter. Du skal være sikker på at ovnen er varm nok, så vent gerne 10 minutter mere, efter ovnen har meldt “klar”.
  8. Når dejen har hævet de to timer, tager du gryden ud af ovnen, og hælder dejen over i. Dejen må kun fylde cirka halvdelen af gryden.
  9. Sæt låg på gryden (eller stegesoen), og sæt den i ovnen.
  10. Når dejen er hævet færdig vendes den over i den varme gryde. Der kommes låg på, og den sættes ind i ovnen.
  11. Brødet bages i 30 minutter ved 250 grader med låg.
  12. Efter 30 minutter tager du låget af, og lad brødet bage yderligere 15 minutter ved 230 grader.
  13. Lad brødet køle i mindst 20 minutter inden servering.