Verdens Bedste Brød

Verdens bedste brød er så nemt at lave, at selv et barn kan lave det. Her er ingen langvaring æltning eller noget andet. Bare mel, gær og vand!

Verdens Bedste Brød
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Så simpelt at selv et barn kan lave det uden problemer.
Servings
1 brød
Cook Time Passive Time
10 minutter 12 timer
Servings
1 brød
Cook Time Passive Time
10 minutter 12 timer
Verdens Bedste Brød
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Så simpelt at selv et barn kan lave det uden problemer.
Servings
1 brød
Cook Time Passive Time
10 minutter 12 timer
Servings
1 brød
Cook Time Passive Time
10 minutter 12 timer
Ingredients
  • 625 gram mel
  • 5 dl vand
  • 2 tsk salt
  • 1 lille klump gær (på størrelse med en ært)
Servings: brød
Instructions
  1. Rør gæren ud i lunt vand i en stor skål. Vandet må ikke være for varmt.
  2. Kom salt og mel i vandet.
  3. Ælt dejen let sammen, det behøver ikke være grundigt. Bare alt melet er gjort fugtigt.
  4. Lad det hæve i 12 timer. Du kan sætte den i køleskab for at hæve, men så vil jeg give den 16+ timer.
  5. Hæld dejen ud på et meldækket bord, og fold den sammen 3 gange.
  6. Drys mel over dejen, og lad den hæve yderligere 2 timer, med et viskestykke foldet over den.
  7. Varm ovnen op til 250 grader og sæt enten en gryde, eller stegeso i ovnen for at varme dem op også. Det skal være en gryde eller stegeso på minimum 4 liter. Du skal være sikker på at ovnen er varm nok, så vent gerne 10 minutter mere, efter ovnen har meldt "klar".
  8. Når dejen har hævet de to timer, tager du gryden ud af ovnen, og hælder dejen over i. Dejen må kun fylde cirka halvdelen af gryden.
  9. Sæt låg på gryden (eller stegesoen), og sæt den i ovnen.
  10. Når dejen er hævet færdig vendes den over i den varme gryde. Der kommes låg på, og den sættes ind i ovnen.
  11. Brødet bages i 30 minutter ved 250 grader med låg.
  12. Efter 30 minutter tager du låget af, og lad brødet bage yderligere 15 minutter ved 230 grader.
  13. Lad brødet køle i mindst 20 minutter inden servering.
Share this Recipe

Se også

Pebernødder – hjemmelavede

Her i denne søde juletid præsenteres hermed en lækker opskrift på hjemmelavede pebernødder. Pebernødder - …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *