Valnøddesnaps
Valnøddesnaps bliver også nogle gange kaldt for “kongernes snaps”, og hvis du lader den stå længe nok – Så kommer du ret tæt på cognac i smagen. Men det tager tid, så det er ikke noget med at starte en uge før.
Ventetid
12måneder
Ventetid
12måneder
Ingredienser
  • 10stk valnødderHelst de frisk grønne
  • 0,5flaske snapsHelst bare helt neutral i smag, ca. 35 cl
Instruktioner
  1. Skær de grønne valnødder i kvarte, og ordn dem. Skær eventuelle sorte pletter væk, stilken så du kun har den rene valnød. Saften fra valnødderne kan farve ret meget, så brug eventuelt et par handsker.
  2. Kom de ordnede valnødder i et opbevaringsglas med låg, og hæld den halve flaske snaps over. Der skal være luft i toppen af glasset, så du giver snapsen en mulighed for at ånde.
  3. I starten vil farven på snapsen være grøn, men hvis du venter nogle uger – Så vil den blive sort. Efter et halvt til et års tid, så bliver farven på snapsen brunlig og det er det du gerne vil have den skal være.
  4. Når der er gået et halvt år, så filtrerer man valnøddesnapsen i nogle hvide rene kaffefiltre, og lader den stå yderlige et halvt år. Den kan endda sagtens stå flere år uden det gør noget. Smagen er meget koncentreret og stærk, og når snapsen skal drikkes – Så anbefales det at fortynde den med ca. 20 ml af koncentratet og så en halv flaske snaps. Efter fortynding lader du snapsen trække yderligere en måned. På denne måde bliver smagen ikke så sprittet, og smagen bliver mere ensartet.
  5. Hvis du lader snapsen stå i 10-30 år, så vil du opleve det tætteste vi kommer på en dansk version af cognac.
Recipe Notes

Vidste du at valnødderne:

– plukkes fra juli – august
– skal være de umodne bløde nødder
– kan findes i skove og haver (også i udlandet)
– er rige på antioxidanter og umættede fedtsyre