Torskerognsmousse
Lækker mousse – Kan både bruges som forret og middagsret.
Ingredienser
Instruktioner
Torskerogn
  1. Smør et stykke staniol med olie, og fordel rognen på folien i en lang pølse.
  2. Krydr med salt og peber og pres lidt citronsaft ud over rognen – Du kan eventuelt ligge en stilk dild eller to ved.
  3. Rul rognen stramt sammen i staniolen så den danner en pølse og vrid enderne sammen for at lukke dem.
  4. Kog rognen i ½ time, og lad den trække i vandet til den er kold.
Mayonaisse
  1. Pisk æggeblommen med salt, og tilsæt sennep og eddike.
  2. Pisk så olien i, først meget lidt af gangen, og dernæst mere og mere.
  3. Smages til med salt, peber og en lille smule cayennepeber.
Mousse
  1. Tag rognen ud af staniolen, og kom pres den gennem en fin sigte.
  2. Rør den sammen med mayonaissen, så den får en tæt, cremet konsistens.
  3. Smages til med salt, peber og karry.