Opskrift på herlig mousse, bare med torskerogn her istedet for som det plejer at være, men laks. Serveres med ristede tynde skiver rugbrød. eller hvidt brød.
Ingredienser
- salt
- 1/2 citron
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 spiseske sennep
- 1 knivspids karry
- 2 dl vindruekerneolie
- 400 gram torskerogn
- 1 æggeblomme
- 1 teske olivenolie
- 1 spiseske hvidvinseddike
- peber
Antal personer:
Instruktioner
Torskerogn
- Smør et stykke staniol med olie, og fordel rognen på folien i en lang pølse.
- Krydr med salt og peber og pres lidt citronsaft ud over rognen - Du kan eventuelt ligge en stilk dild eller to ved.
- Rul rognen stramt sammen i staniolen så den danner en pølse og vrid enderne sammen for at lukke dem.
- Kog rognen i ½ time, og lad den trække i vandet til den er kold.
Mayonaisse
- Pisk æggeblommen med salt, og tilsæt sennep og eddike.
- Pisk så olien i, først meget lidt af gangen, og dernæst mere og mere.
- Smages til med salt, peber og en lille smule cayennepeber.
Mousse
- Tag rognen ud af staniolen, og kom pres den gennem en fin sigte.
- Rør den sammen med mayonaissen, så den får en tæt, cremet konsistens.
- Smages til med salt, peber og karry.
Del denne opskrift