Lækker opskrift på en klassisk italiensk tiramisu. Hvis du er til det italienske køkken, er du uden tvivl stødt på denne lækre dessert. En luftig og let creme med kaffesmag, og cacao på toppen. Denne desert er ikke svær at lave, og men det kræver at du går i gang dagen før, da den har bedst af at stå en dag i køleskabet før den bliver spist.
Ingredienser
- 6 æggeblommer
- 3 spiseske sukker
- 500 gram mascarpone
- 4 dl kaffe expresso, eller anden stærk kaffe
- 2 teske rom stærk, eller mandellikør
- 1 pakke ladyfingre Savoiardi
- 2 teske cacao
Antal personer: personer
Instruktioner
- Pisk æggeblommer, og sukkeret sammen. Der skal piskes længe så blandingen bliver tyk og bleg.
- Kom mascarpone osten i sammen med en teskefuld espresso, eller stærk kaffe, og vend det hele sammen indtil det bliver en ensartet creme.
- I en skål hælder nu rom og resten af din espresso.
- Tag et fad på ca. 20 x 30 cm, og dæk bunden af fadet med ladyfingre som du dypper i blandingen med espresso og rom. De skal maks dyppes i 5 sekunder hver, da de ellers kan falde helt fra hinanden.
- Dæk bunden helt, og bræk eventuelt ladyfingrene ud i mindrestykker for at få det til at passe.
- Fordel halvdelen af cremen ud over det første lag.
- Lav et lag mere med lady fingre - samme fremgangsmåde som før.
- Fordel resten af cremem ud over det andet lag, og sæt tiramisuen i køleskabet, i mindst 12 timer, men gerne et døgn.
- Før den serveres drysses den med et lag kakao, eller chokoladespåner.
Del denne opskrift