Stegte ål med persillesovs
Dansk sommer opskrift på stegte ål, med nye kartofler og dejlig frisk persillesovs.
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
750
gram
ål
renset
75
gram
smør
til stegning
1
håndfuld
persille
hakket
5
dl
mælk
salt
peber
35
gram
smør
til sovsen
35
gram
mel
Instruktioner
Stegte ål
Rens og skyl ålene godt.
Dup dem med køkkenruller eller et viskestykke.
Vend dem i mel, og brun på panden i godt med smør.
Persillesovs
Tag ålene af panden, og læg dem i et fad og sæt dem i ovnen mens du laver persillesovsen.
Bag smør og mel, og pisk langsomt mælken eller kartoffelvandet i mens der røres konstant.
Sørg for at pisk hele tiden, og få alle klumper rørt ud.
Tilsæt vædde indtil du opnår den ønskede konsistens, og lad så sovsen koge simre på svag varme i mindst fem minutter.
Tilsæt den hakkede persille til sidst lige før servering.
Nydes bedst med citronbåde og nye kogte kartofler.