Stegte ål med persillesovs
Dansk sommer opskrift på stegte ål, med nye kartofler og dejlig frisk persillesovs.
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
1time
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
1time
Ingredienser
Instruktioner
Stegte ål
  1. Rens og skyl ålene godt.
  2. Dup dem med køkkenruller eller et viskestykke.
  3. Vend dem i mel, og brun på panden i godt med smør.
Persillesovs
  1. Tag ålene af panden, og læg dem i et fad og sæt dem i ovnen mens du laver persillesovsen.
  2. Bag smør og mel, og pisk langsomt mælken eller kartoffelvandet i mens der røres konstant.
  3. Sørg for at pisk hele tiden, og få alle klumper rørt ud.
  4. Tilsæt vædde indtil du opnår den ønskede konsistens, og lad så sovsen koge simre på svag varme i mindst fem minutter.
  5. Tilsæt den hakkede persille til sidst lige før servering.
  6. Nydes bedst med citronbåde og nye kogte kartofler.