Stegt lam i kaffe sovs
God opskrift på en mør lammekølle serveret i en lækker cremet kaffe sovs.
Region
Middagsretter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
1
lammekølle
udbenet og bundet
1
spiseske
rosmarin
hakket
1/2
dl
kaffe
stærk sort
1
spiseske
sukker
1/2
dl
kyllingefond
1
spiseske
dijonsennep
1
spiseske
fløde
1
spiseske
cognac
peber
salt
Instruktioner
Gnid salt og peber på lammet.
Smør sennep ovenpå.
Varm kaffe, fløde, sukker og cognac indtil sukkeret er opløst.
Placer lammet i en bradepande og hæld kaffe blandingen over.
Steg i en forvarmet ovn ved 190 grader i 20 min. Hæld væden over engang imellem.
Skru varmen ned til 150-160 grader og steg indtil den når en temperatur på 58-60grader eller ca. 20 min.
Lad lammet hvile i 15 minutter.
Put væden i en gryde sammen med kylling/hønsefond og kog den op. Kan eventuelt jævnes med en
Server med grøntsager.