Smørboller
Serveres varme, bare med smør eller hjemmelavet marmelade
Antal personer
8-10boller
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1time
Antal personer
8-10boller
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Hæld mælk og smør i en gryde, og smelt det ved svag varme.
  2. Sørg for at blandingen ikke er for varm, inden gæren røres ud i blandingen.
  3. Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og ælt det hele godt igennem.
  4. Tilsæt yderligere mel, indtil dejen slipper skålen. (Det er yderligere mel ud over de 550 gr der er nævnt)
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Slå dejen ned, og sæt så en 12-16 boller, på en bageplade.
  7. Sættes til hævning i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg, eller mælk.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Recipe Notes

Tip! Kan også varmes dagen efter, og de bevarer deres luftighed, men får en lidt mere sprød skorpe.