Smørboller (fødselsdagboller)

Lækre luftige boller, der egner sig perfekt som fødselsdagsboller, eller boller med pålæg. Kan snildt bages og varmes igen dagen efter.

Smørboller
Stem: 7
Bedømmelse: 4.86
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Serveres varme, bare med smør eller hjemmelavet marmelade
Antal personer
8-10 boller
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 1 time
Antal personer
8-10 boller
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 1 time
Smørboller
Stem: 7
Bedømmelse: 4.86
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Serveres varme, bare med smør eller hjemmelavet marmelade
Antal personer
8-10 boller
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 1 time
Antal personer
8-10 boller
Tilberedningstid Ventetid
30 minutter 1 time
Ingredienser
Antal personer: boller
Instruktioner
  1. Hæld mælk og smør i en gryde, og smelt det ved svag varme.
  2. Sørg for at blandingen ikke er for varm, inden gæren røres ud i blandingen.
  3. Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og ælt det hele godt igennem.
  4. Tilsæt yderligere mel, indtil dejen slipper skålen. (Det er yderligere mel ud over de 550 gr der er nævnt)
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Slå dejen ned, og sæt så en 12-16 boller, på en bageplade.
  7. Sættes til hævning i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg, eller mælk.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Recipe Notes

Tip! Kan også varmes dagen efter, og de bevarer deres luftighed, men får en lidt mere sprød skorpe.

Del denne opskrift

Se også

Æbletærte med kanel

Herlig og lækker opskrift på en æbletærte med kanel. Serveres varm, med is, eller creme …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.