Smørboller (fødselsdagboller)

Lækre luftige boller, der egner sig perfekt som fødselsdagsboller, eller boller med pålæg. Kan snildt bages og varmes igen dagen efter.

Smørboller
Votes: 5
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Serveres varme, bare med smør eller hjemmelavet marmelade
Servings
8-10 boller
Cook Time Passive Time
30 minutter 1 time
Servings
8-10 boller
Cook Time Passive Time
30 minutter 1 time
Smørboller
Votes: 5
Rating: 4.8
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Serveres varme, bare med smør eller hjemmelavet marmelade
Servings
8-10 boller
Cook Time Passive Time
30 minutter 1 time
Servings
8-10 boller
Cook Time Passive Time
30 minutter 1 time
Ingredients
Servings: boller
Instructions
  1. Hæld mælk og smør i en gryde, og smelt det ved svag varme.
  2. Sørg for at blandingen ikke er for varm, inden gæren røres ud i blandingen.
  3. Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og ælt det hele godt igennem.
  4. Tilsæt yderligere mel, indtil dejen slipper skålen. (Det er yderligere mel ud over de 550 gr der er nævnt)
  5. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Slå dejen ned, og sæt så en 12-16 boller, på en bageplade.
  7. Sættes til hævning i yderligere 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg, eller mælk.
  9. Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Recipe Notes

Tip! Kan også varmes dagen efter, og de bevarer deres luftighed, men får en lidt mere sprød skorpe.

Share this Recipe

Se også

Pæretærte

Lækker opskrift på en sprød, sød og nem pæretærte, som jeg kender den fra jeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *