Lækre luftige boller, der egner sig perfekt som fødselsdagsboller, eller boller med pålæg. Kan snildt bages og varmes igen dagen efter.
Ingredienser
Antal personer: boller
Instruktioner
- Hæld mælk og smør i en gryde, og smelt det ved svag varme.
- Sørg for at blandingen ikke er for varm, inden gæren røres ud i blandingen.
- Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og ælt det hele godt igennem.
- Tilsæt yderligere mel, indtil dejen slipper skålen. (Det er yderligere mel ud over de 550 gr der er nævnt)
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Slå dejen ned, og sæt så en 12-16 boller, på en bageplade.
- Sættes til hævning i yderligere 30 minutter.
- Pensl bollerne med æg, eller mælk.
- Bages ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Recipe Notes
Tip! Kan også varmes dagen efter, og de bevarer deres luftighed, men får en lidt mere sprød skorpe.
Del denne opskrift