Skaldyrsfond
Skaldyrsfond der er god til fiskesuppe, og mange andre retter
Region
Fond
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Ingredienser
5
stk
hvide peberkorn
1
stk
persillerod
1
dl
tomatpure
2
stk
løg
0.5
dl
cognag
1
stk
pastinak
1
håndfuld
persille
5
kilo
hummerskaller
eller rejeskaller
3
stk
laurbærblade
0.5
stk
knoldselleri
1
dl
hvidvin
4
fed
hvidløg
2
stk
gulerødder
Instruktioner
Skræl og skyl alle grøntsagerne.
Brun alle grønsagerne sammen med hummerskallerne og/eller rejeskallerne i en stor gryde.
Tilsæt tomat pure og cognac, og flamber det hele.
Tilsæt hvidvin, og fyld op med fiskefond til det dækker alt fyldet.
Lad det stå og simre i en time, mens du husker at skumme det jævnligt.
Sigtes til sidst, og er klar til brug.