Rødvinssauce / rødvinssovs
Super nem og virkelig lækker rødvinssovs.
Region
Sovser
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
25
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
2.5
dl
rødvin
4
spiseske
olivenolie
250
gram
skalotteløg
1
kvist
rosmarin
1
spiseske
balsamico-eddike
4
dl
oksefond
1
spiseske
smør
1
fed
hvidløg
Instruktioner
Sauter løgene i en gryde ved høj varme i cirka 3. minutter indtil de er let brunede.
Krydr med peber, tilsæt hvidløg og rosmarin, og lad det stege i yderligere 3. minutter.
Rør ofte for at forhindre løgene i at blive brændte.
Hæld eddike i, og kog det ind til det får konsistens af en sirup.
Hæld vinen i, og reducer den ind til der er cirka 1/3 tilbage.
Hæld fonden i, og bring det i kog.
Skru ned for varmen, og lad den koge ind igen, til der er cirka 1/3 tilbage igen.
Sigt sovsen så du får fjernet løgene og rosmarinen.
Smag til med salt og peber, og kom en klat smør i sovsen, mens du pisker sovsen indtil smørret er smeltet.