Rødvinssauce / rødvinssovs

Lækker opskrift på en kraftfuld rødvinssauce/sovs som passer perfekt til de fleste stykker rødt kød.

Rødvinssauce / rødvinssovs
Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Super nem og virkelig lækker rødvinssovs.
Servings
4 personer
Cook Time
25 minutter
Servings
4 personer
Cook Time
25 minutter
Rødvinssauce / rødvinssovs
Votes: 9
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Super nem og virkelig lækker rødvinssovs.
Servings
4 personer
Cook Time
25 minutter
Servings
4 personer
Cook Time
25 minutter
Ingredients
Servings: personer
Instructions
  1. Sauter løgene i en gryde ved høj varme i cirka 3. minutter indtil de er let brunede.
  2. Krydr med peber, tilsæt hvidløg og rosmarin, og lad det stege i yderligere 3. minutter.
  3. Rør ofte for at forhindre løgene i at blive brændte.
  4. Hæld eddike i, og kog det ind til det får konsistens af en sirup.
  5. Hæld vinen i, og reducer den ind til der er cirka 1/3 tilbage.
  6. Hæld fonden i, og bring det i kog.
  7. Skru ned for varmen, og lad den koge ind igen, til der er cirka 1/3 tilbage igen.
  8. Sigt sovsen så du får fjernet løgene og rosmarinen.
  9. Smag til med salt og peber, og kom en klat smør i sovsen, mens du pisker sovsen indtil smørret er smeltet.
Share this Recipe

Se også

Veloutesovs / Veloute sauce

Klassisk opskrift på denne gamle sovs. Dette er en grundsovs der er base for mange …

12 Kommentarer

  1. Sur er den i hvert fald ikke. Jeg har lavet den med rød balsamico eddike, og vi skal først spise om 7 timer, jeg glæder mig helt vildt, så jeg venter med at gøre den færdig med smørret. Tusind tak

  2. Æv, min blev også sur. Det er jo lykkes for andre, så hvad i alverden har jeg gjort forkert, har jo fulgt opskriften? 🙁

  3. nu spørger jeg bare. Hvor fanden skal man bruge Oliven Olien?

  4. Går ud fra olien er til start stegningen

  5. Rigtig god sauce, jævnede den lidt med marizena.

  6. Laila Czyzewska

    Hvis man ikke har eiddike så kan man med succes også bruge halv delen af det vand man skal bruge til fonden balndet sammen med en halv ske sennep og mango shurtny 🙂

  7. Vildt god sauce – husk at lade eddiken koge godt ind så bliver IKKE sur…

  8. Virkelig god opskrift! Hvordan kan jeg “jævne” den en lille smule på den bedste måde?

  9. Tillykke til createuren, og tak! Til de stakler som ikke kogte rødvinseddikken nok ned, – hav lidt mere tålmodighed! Og så et lille trick: Når jeg laver rødvinssovs på min vante opskrift, er der også et par små eller en stor småtskåret gulerod i sammen med skalotterne. Det giver en smule sødme, og overvinder problemerne med det som I synes er lidt for syrligt til jeres sarte ganer….Prøv igen, og glæd jer, det er en super (og nem) opskrift, og hvis nogle af gæsterne skulle mene noget andet, er det ikke saucen der er noget galt med! Og som nogen allerede har skrevet: jævn med Maizena. – 6 stjerner! Med venlig hilsen Henning

  10. Hej, lige et spørgsmål til oksefond – købt færdig eller?

  11. Nem opskrift på en rødvinssovs, den skal prøves..
    Takker.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *