Risotto med kylling og champignon
Risotto er en gudespise, hvis den bliver lavet ordentligt.
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
45minutter
Antal personer
4personer
Tilberedningstid
45minutter
Ingredienser
Instruktioner
  1. Bring kyllingefonden i kog.
  2. Varm smørret sammen med 1 spsk olie.
  3. Pil løget og hak det i små stykker.
  4. Tilsæt løg og lad dem simre indtil de er blanke.
  5. Tilsæt ris og den friske timian.
  6. Lad risene simre med i 1 minuts tid.
  7. Tilsæt vinen og lad den koge med indtil den er opsuget af risene.
  8. Tilsæt 1-2 dl kyllingefond til risene, og rør rundt indtil det er fordampet eller opsuget af risene.
  9. Tilsæt så yderligere 1-2 dl kyllingefond, og rør… Fortsæt indtil alt fonden er brugt, det tager cirka 20-30 minutter.
  10. Risene skal være møre, men stadig faste i bidet, og risottoen skal være cremet.
  11. Skær kyllingen i cirka 1 cm tykke skiver.
  12. Kom resten af olien på en varm pande, og lad den stege i 5 minutter indtil den begynder at brune.
  13. Tilsæt nu hvidløg og champignon og lad det stege med i 2 minutter.
  14. Kom kyllingen sammen med parmasanost over i risene, krydr med salt og peber og server den straks.