Risotto med kylling og champignon
Risotto er en gudespise, hvis den bliver lavet ordentligt.
Region
Italiensk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
45
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
45
minutter
Ingredienser
2
løg
50
gram
smør
2
liter
kyllingefond
1
dl
olivenolie
1
håndfuld
timian
frisk
5
dl
risotto ris
arborio ris
1
dl
hvidvin
500
gram
kyllinge fillet
3
fed
hvidløg
200
gram
champignon
50
gram
parmesan
Instruktioner
Bring kyllingefonden i kog.
Varm smørret sammen med 1 spsk olie.
Pil løget og hak det i små stykker.
Tilsæt løg og lad dem simre indtil de er blanke.
Tilsæt ris og den friske timian.
Lad risene simre med i 1 minuts tid.
Tilsæt vinen og lad den koge med indtil den er opsuget af risene.
Tilsæt 1-2 dl kyllingefond til risene, og rør rundt indtil det er fordampet eller opsuget af risene.
Tilsæt så yderligere 1-2 dl kyllingefond, og rør… Fortsæt indtil alt fonden er brugt, det tager cirka 20-30 minutter.
Risene skal være møre, men stadig faste i bidet, og risottoen skal være cremet.
Skær kyllingen i cirka 1 cm tykke skiver.
Kom resten af olien på en varm pande, og lad den stege i 5 minutter indtil den begynder at brune.
Tilsæt nu hvidløg og champignon og lad det stege med i 2 minutter.
Kom kyllingen sammen med parmasanost over i risene, krydr med salt og peber og server den straks.