Ribbenssteg med knasende sprøde svær, og en god kraftig brun sovs. En opskrift der aldrig slår fejl. Server den til dem du holder af
Ribbenssteg med knasende sprøde svær, og en god kraftig brun sovs. En opskrift der aldrig slår fejl. Server den til dem du holder af
Antal personer |
4 personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
30 minutter | 1.5 time |
|
|
Ribbenssteg med knasende sprøde svær, og en god kraftig brun sovs. En opskrift der aldrig slår fejl. Server den til dem du holder af
|
Ingredienser
- 35 gram mel
- 1 kilo ribbenssteg
- 35 gram smør
- 2 gulerødder
- 5 laurbærblade
- 1 løg
- 2 spiseske salt
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
Ribbenssteg
- .Skræl og skyl grøntsagerne.
- Rids sværen helt ned til kødet, dog uden at ridse selve kødet. Rids med ca. ½ cm's mellemrum.
- Drys sværen godt med groft salt. Husk at saltet gerne må komme ned mellem sværene.
- Stik et par laurbærblade ned mellem sværene og kom resten ned i bunden af bradepanden.
- Læg ribbensstegen på en rist, og sørg for at få den til at ligge så vandret som muligt. Du kan bruge et par skrællede kartofler eller sølvpapirskugler for at opnå dette.
- Læg grønssagerne i bunden af bradepanden og hæld væden ved og sæt den i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 200 grader, og steg stegen i ca. 1½ time. Stegetermometer kan ikke benyttes her, da ribbensstegen har fedt og ben.
- Sørg for at der er væde i bradepanden under hele stegetiden, der kan spædes op med vand undervejs.
Sovsen
- Lad en opbagning af mel og smør, og hæld væden fra stegen og sæt den til at trække uden overdækning.
- Hæld stegeskyen i opbagningen lidt efter lidt, mens du sørger for at piske det jævnt mellem hver tilførelse af væde.
- Du kan spæde op med kartoffelvand og/eller fløde hvis der ikke er nok stegesky.
- Smag til med salt og peber, og kom kulør i sovsen.
- Kan serveres med hvide og brune kartofler, samt rødkål.
Del denne opskrift