Rabarberkage med marengslåg
Region
Dansk
Ingredienser
Kagebund
125
gr
smør
125
gr
sukker
4
æggeblommer
250
gr
mel
2
tsk
bagepulver
1
dl
mælk
Rabarberkompot
750
gr
rabarber
1
vaniljestang
150
gr
sukker
Marengslåg
4
æggehvider
200
gr
sukker
2
spsk
flormelis
Instruktioner
Rabarberkompot
Rens rabarberne og snit dem i stykker på 1-2 cm i tykkelse.
Læg rabarberne i et ildfast fad.
Flæk vanilijestangen og rør kornene ud med sukker.
Drys sukker og vanilie over rabarberne.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 175 grader.
Rør rundt en enkelt eller to gange mens det står i ovnen.
Tag fadet ud, og hæld lidt af væden fra, før den stilles til afkøling.
Kagebund
Rør sukker og hvidt og blødt.
Pisk æggeblommerne i, en ad gangen.
Sigt melet og bagepulveret i dejen, og vend det sammen med en ske.
Tilsæt mælken lidt ad gange.
Fordel kagen i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter.
Bag kagen i 15 minutter ved 175 grader.
Tag kagen ud, men lad ovnen forblive tændt.
Marengslåg
Pisk æggehviderne med en pisker indtil de danner små toppe.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, alt imens du pisker.
Fordel rabarberkompotten ud over kagen.
Fordel marensen ud over rabarberkompotten.
Kom flormelis i en sigte, og drys det ud over marangsen.
Bag kagen i 15 minutter ved 175 grader.
Marengslåget skal være helt gyldent på toppen.
Recipe Notes
Der er ingen ernæringsmærke for denne opskrift endnu.