Pommes Anna
Lækre sprøde kartofler, men stadig saftige indeni.
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 1,25time
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
15minutter 1,25time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Du kan eventuelt bruge et mandolin jern.
  2. Smelt smørret. Sørg for at have persille, ost, eller andet klart også hvis du vil bruge det.
  3. Kom lidt smeltet smør i bunden af en spring form.
  4. Dæk med et lag kartofler.
  5. Smør med en gang smør igen, og lidt salt og peber. Eventuelt ost, eller andre ingredienser.
  6. Læg et lag kartofler mere, og fortsæt indtil der ikke er flere kartofler.
  7. Dæk formen med sølvpapir, og sæt den i ovnen i 1 time ved 200 grader.
  8. Sæt den eventuelt i en bradepande, da der med garanti løber lidt smør ud.
  9. Efter en time mærkes om de er møre.
  10. Køl kartoflerne af, og sæt dem i køleskabet, gerne med noget tungt ovenpå.
  11. Ved servering, tager du kartoflerne ud af formen, og bager “kagen” i ovnen ca. 15 min ved 225 grader.