Pommes Anna

Herlig opskrift på Pommes Anna. Pommes Anna er faktisk bare tynde skiver kartofler og smør lagt i lag, men den kan varieres på mange måder. Prøv fx. at kom lidt ost imellem lagene, eller en gang frisk persille, eller prøv at brug hvidløgssmør. Der er mange måder at variere denne opskrift på, men basalt set er det det samme.

Pommes Anna
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Lækre sprøde kartofler, men stadig saftige indeni.
Servings
4 personer
Cook Time Passive Time
15 minutter 1,25 time
Servings
4 personer
Cook Time Passive Time
15 minutter 1,25 time
Pommes Anna
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Lækre sprøde kartofler, men stadig saftige indeni.
Servings
4 personer
Cook Time Passive Time
15 minutter 1,25 time
Servings
4 personer
Cook Time Passive Time
15 minutter 1,25 time
Ingredients
Servings: personer
Instructions
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Du kan eventuelt bruge et mandolin jern.
  2. Smelt smørret. Sørg for at have persille, ost, eller andet klart også hvis du vil bruge det.
  3. Kom lidt smeltet smør i bunden af en spring form.
  4. Dæk med et lag kartofler.
  5. Smør med en gang smør igen, og lidt salt og peber. Eventuelt ost, eller andre ingredienser.
  6. Læg et lag kartofler mere, og fortsæt indtil der ikke er flere kartofler.
  7. Dæk formen med sølvpapir, og sæt den i ovnen i 1 time ved 200 grader.
  8. Sæt den eventuelt i en bradepande, da der med garanti løber lidt smør ud.
  9. Efter en time mærkes om de er møre.
  10. Køl kartoflerne af, og sæt dem i køleskabet, gerne med noget tungt ovenpå.
  11. Ved servering, tager du kartoflerne ud af formen, og bager "kagen" i ovnen ca. 15 min ved 225 grader.
Share this Recipe

Se også

Varm kartoffelsalat

Lækker gammel opskrift på en varm kartoffelsalat, her lavet med eddike, der passer til fx. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *