Pæretærte
Friske pære, og sprød bund
Antal personer
1tærte
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1 time
Antal personer
1tærte
Tilberedningstid Ventetid
30minutter 1 time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smuldr smørret ned i melet.
  2. Bland det med sukker, ingefær og vanille.
  3. Tilsæt æg og vand, og saml dejen og sæt den på køl i mindst en time.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Skræl pærerne og skær dem i halve, og tag kernehuset ud.
  6. Tag en tærteform (ca. 23 cm i diameter) og smør den godt.
  7. Del dejen i to, og rul hver del ud så så den passer til formen.
  8. Kom den ene del i bunden og sørg for at presse dejen op langs kanten.
  9. Læg pærerne i formen med den buede side opad, sørg for at få dem lagt så tæt som muligt.
  10. Tag den anden del dej, og læg over pærerne som låg.
  11. Sørg for at få lukket siderne.
  12. Pensles med vand, og drysses med perlesukker.
  13. Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
  14. Serveres med kold flødeskum.