Lækker opskrift på en sprød, sød og nem pæretærte, som jeg kender den fra jeg var barn. Serveres lun, og med kold flødeskum eller vanillecreme.
Ingredienser
Antal personer: tærte
Instruktioner
- Smuldr smørret ned i melet.
- Bland det med sukker, ingefær og vanille.
- Tilsæt æg og vand, og saml dejen og sæt den på køl i mindst en time.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl pærerne og skær dem i halve, og tag kernehuset ud.
- Tag en tærteform (ca. 23 cm i diameter) og smør den godt.
- Del dejen i to, og rul hver del ud så så den passer til formen.
- Kom den ene del i bunden og sørg for at presse dejen op langs kanten.
- Læg pærerne i formen med den buede side opad, sørg for at få dem lagt så tæt som muligt.
- Tag den anden del dej, og læg over pærerne som låg.
- Sørg for at få lukket siderne.
- Pensles med vand, og drysses med perlesukker.
- Bages i ovnen ved 200 grader i cirka 40 minutter.
- Serveres med kold flødeskum.
Del denne opskrift