Gammeldags oksesteg, stegt i gryde. Dette er en opskrift du med garanti har fået serveret hos din farmor eller mormor. Der er nogle der siger, at hvis du kommer et lille stænk øl ved stegen når den står og steger, så bliver den ekstra mør. En ting er sikkert, det skader i hvert fald ikke, heller ikke på smagen.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
Stegen
- Brun kødet på alle sider. Brug to skeer til at vende stegen med, da der helst ikke skal prikkes hul på stegeskorpen.
- Krydr den let med salt og peber.
- Dæmp varmen, og hold det kogende vand ved sammen med rosemarinen.
- Lad stegen stege under låg, den skal have ca. 1½ time, men det bedste er at bruge et stegetermometer - Temperaturen på stegen skal være mellem 68 og 72 grader. Grunden til at stegetermometer foretrækkes er, at stegetiden kan variere afhængigt af stegens vægt og tykkelse.
- Tag stegen op og lad den hvile tildækket mens sovsen laves.
Sovsen
- Rør mel og vand sammen.
- Hæld jævningen i den kogende stegesky, mens du rører. Stop når sovsen når en passende konsistens.
- Lad sovsen koge igennem i mindst 5 minutter.
- Smag til med salg og peber.
- Serveres med kogte kartofler, grønne bønner, gulerødder, agurkesalat, syltede asier, tyttebærsyltetøj eller ribsgele - Glem ikke sovsen 🙂
Del denne opskrift