Muslinger i flødesovs
Er du til muslinger, så prøv denne opskrift med fløde.
Antal personer
4personer
Antal personer
4personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sæt ovnen på 180 grader.
  2. Tag nænsomt kødet ud af muslingerne, uden at ødelægge skallen, da vi skal bruge denne senere
  3. Vask skallerne grundigt, både indvendigt og udvendigt. Brug en blød svamp, og pas på ikke at ødelægge skallen.
  4. Rør smørret og olien sammen indtil du opnår en ensartet konsistens.
  5. Tilsæt saften fra en lime.
  6. Hak persillen fint.
  7. Pil og hak hvidløget.
  8. Tag bladene fra et par kviste frisk timian.
  9. Tilsæt limesaft, persille, timian og hvidløg til smørret og olien sammen med lidt salt og peber.
  10. Bland det hele godt sammen.
  11. Sæt muslingeskallerne på en bagplade. Du kan med fordel lave en lille sølvpapirskugle at sætte dem på, således at de bliver holdt lige. Dette for at forhinde skallerne i at stå skævt, og dermed at flødesovsen render ud af skallen senere.
  12. Kom muslingekødet tilbage i skallen.
  13. Put en teskefuld eller to af flødeblandingen over muslingerne.
  14. Riv osten fint.
  15. Kom lidt ost ud over hver muslingeskal.
  16. Sæt muslingerne øverst i ovnen i 8-10 minutter
  17. Serveres med ris eller uden hvis det er til en forret.