Lækker opskrift på en gang store muslinger i en cremet flødesovs. Server disse enten som hovedret, eller som forret. Som forret kan du vælge at servere dem uden tilbehør, hvis du bruger dem som hovedret, kan du servere dem med løse ris.
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
- Sæt ovnen på 180 grader.
- Vask skallerne grundigt, både indvendigt og udvendigt. Brug en blød svamp, og pas på ikke at ødelægge skallen.
- Rør smørret og olien sammen indtil du opnår en ensartet konsistens.
- Tilsæt saften fra en lime.
- Hak persillen fint.
- Pil og hak hvidløget.
- Tag bladene fra et par kviste frisk timian.
- Tilsæt limesaft, persille, timian og hvidløg til smørret og olien sammen med lidt salt og peber.
- Bland det hele godt sammen.
- Sæt muslingeskallerne på en bagplade. Du kan med fordel lave en lille sølvpapirskugle at sætte dem på, således at de bliver holdt lige. Dette for at forhinde skallerne i at stå skævt, og dermed at flødesovsen render ud af skallen senere.
- Kom muslingekødet tilbage i skallen.
- Put en teskefuld eller to af flødeblandingen over muslingerne.
- Riv osten fint.
- Kom lidt ost ud over hver muslingeskal.
- Sæt muslingerne øverst i ovnen i 8-10 minutter
- Serveres med ris eller uden hvis det er til en forret.
Del denne opskrift