Mornaysauce/Mornaysovs
Opskriften på den helt klassiske ostesovs. Passer rigtigt godt til pastaretter og fisk.
Region
Sovser
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
20
minutter
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
20
minutter
Ingredienser
100
gram
ost
revet – gerne emmentaler
25
gram
mel
1
tsk
muskatnød
25
gram
smør
4
dl
mælk
helst sødmælk
peber
salt
Instruktioner
Smelt smør i en lille gryde under svag varme.
Rør mel i og lad den bage lidt.
Tilsæt mælken under konstant omrøring. Tilsæt hellere for lidt af gangen, end for meget.
Skru op for varmen, og rør godt. Sørg for at den ikke brænder på, men den skal dog næsten op og koge.
Tilsæt osten og lad den smelte sammen med sovsen.
Smages til med salt, peber og revet muskatnød.