Nem og traditionel opskrift på ægte japansk misosuppe. Her lavet på den helt traditionelle måde, med miso pasta, og dashi pulver. Mange herhjemme idag laver misosuppe på kyllingefond, eller fond af okse – det mener jeg dog ikke er den i den japansk ånd, og vil blot give et resultat der “minder” om en ægte misosuppe.
Ingredienser
- 1 blok tofu
- 2 spsk miso koncentrat soja pasta
- 2 tsk dashi pulver japansk fiskebouillon
- 1 håndfuld tang fx. wakame
- 2 stk forårsløg
Antal personer: personer
Instruktioner
- Bland vandet og dashi pulveret i en gryde og bring det i kog.
- Bruger du tørret tang, så lad det koge med i to - tre minutter, hvis det er frisk wakame tang, så behøver du ikke koge det så meget.
- Hæld en smule af suppen i en skål, og opløs misopastaen heri.
- Skær tofuen i tern, og lad den koge med i et til to minutter.
- Skær forårsløget i tynde skiver.
- Kom det i suppen og tag den fra varmen.
- Rør til sidst det opløste misopasta i suppen.
- Er du ikke til tofu, kan du med success benytte kartofler, skaldyr eller fisk i suppen.
- Serveres til for eksempel sushi eller som forret for andre japanske retter.
Del denne opskrift