Lækker kraftfuld millionbøf, lige til at servere på en kold vinterdag.
Ingredienser
Millionbøf
- 500 gram hakket oksekød
- 2 laurbærblade
- 2 dl oksefond eller boullion
- 1 løg
- 1/4 dl fløde
- salt
- peber
- olie til stegning
Antal personer: personer
Instruktioner
Millionbøf
- Skræl løget, og skær det i mindre stykker
- Kom lidt olie i en gryde, og steg løg sammen med det hakkede oksekød
- Tilsæt fonden
- Hæld fløden ved og lad det simre i en lille time.
- Jævnes eventuelt med en meljævning eller maizena
- Smages til med salt og peber
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
- Koges indtil kartoflerne er mere end møre. Du behøver ikke salt i gryden.
- Hæld vandet fra kartoflerne (kan eventuelt gemmes, og bruges i stedet for mælk)
- Kom mælk, smør, salt og peber og lidt revet muskatnød op til kartoflerne, og mos det hele sammen. Brug lidt mere mælk for at afstemme konsistensen af mosen, da det afhænger af blandt andet kartoffelsort, med mere.
Del denne opskrift