Marinerede sild hører til på det danske julebord, og her er en helt enkelt opskrift på hjemmelavede marinerede sild. Husk at det tager lang tid at lave en god marineret sild, så start derfor 3-4 dage før du skal bruge dem.
Marinerede sild, hjemmelavede
|
Print Recipe
|
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
|
Hjemmelavet mad hører bare julebordet til, og sild er ingen undtagelse
Antal personer |
4 personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
45 minuter | 2 dage |
|
|
Ingredienser
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk dildfrø
- 1 tsk allehånde
- 2 dl eddike
- 1 stk laurbærblade
- 1 stk rødløg
- 15 stk sorte peberkorn
- 200 gram sildefillet
- 200 gram sukker
Antal personer: personer
Instruktioner
- Filleter fisken hvis du har købt den hel.
- Sæt filetterne i en skål med vand i køleskabet i mindst 12 timer, allerhelst mindste et døgn. Du må meget gerne skifte vandet flere gange.
- Kom eddike, vand, laurbærblade, hvidløg, peberkorn, allehånde, dildfrø, og løg i en gryde og lad det få et kort opkog.
- Tilsæt sukkeret lidt af gangen, og smag på lagen ind imellem, og stop hvis den bliver for sød.
- Hvis lagen smager godt, så gør de færdige sild det også.
- Køl lagen af, og hæld den derefter over silden - Forholdet mellem sild og lage skal gerne være 1:1.
- Stil lagen i køleskabet, og lad den trække i mindst 2 dage
Del denne opskrift
Skal de også udvandes, hvis de ikke er købt som spegesild, men som ‘reelle’ sildefileter i bakker – ligesom man køber fx rødspættefileter?