Lyssej med sennepsovs og braiseret hvidkål.
Herlig opskrift på en lækker lyssej med sennepssovs.
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
40minutter 1time
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
40minutter 1time
Ingredienser
Instruktioner
Fiskefond
  1. Rens fisken og fileter den.
  2. Rens alle grøntsagerne og kom dem i en gryde sammen med krydderierne, og alt afpuds og ben fra fisken.
  3. Tilsæt vin, og dæk med vand.
  4. Det hele bringes i kog og der skrues ned for varmen.
  5. Lad det hele simre i 1 time, mens der skummes ofte.
  6. Sigtes fint, gerne gennem et klæde.
Braisseret hvidkål
  1. Skær kålen i strimler og læg dem i et ildfast fad, tilsat 2 dl af fiske fonden.
  2. Dæk fadet med folie, og lad det bage i ovnen 40 minutter ved 175 grader.
Sennepssovs
  1. Skær smørret i små stykker.
  2. Kog resten af fiskenfonden ind til ca. 2 dl.
  3. Kom smørret i fonden lidt af gangen, mens der piskes godt.
  4. Smages til med salt, peber og sennep.
Lyssej
  1. Del fisken i fire lige store stykker, og læg dem i et ildfast fad.
  2. Bages i ovnen ved 175 grader, indtil de skiller i lamellerne ved et let tryk, eller ca. 10-15 minutter.
  3. Læg kålen på en tallerken og et stykke fisk ovenpå.
  4. Toppes med sennepssovs og serveres straks.