Herlig opskrift på en lækker lyssej med sennepssovs.
Lyssej med sennepsovs og braiseret hvidkål.
|
Print Recipe
|
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
|
Herlig opskrift på en lækker lyssej med sennepssovs.
Antal personer |
4 personer |
Tilberedningstid | Ventetid |
40 minutter | 1 time |
|
|
Ingredienser
- 1/2 hvidkål
- 1 kvist timian frisk
- 1 lyssej ca. 1 kg
- 3 laurbærblade
- 1 persillerod
- peber
- 3 dl hvidvin
- 1 porre
- 1 spiseske sennep grov
- 100 gram smør
- 10 hvide peberkorn
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 selleri
- salt
Antal personer: personer
Instruktioner
Fiskefond
- Rens fisken og fileter den.
- Rens alle grøntsagerne og kom dem i en gryde sammen med krydderierne, og alt afpuds og ben fra fisken.
- Tilsæt vin, og dæk med vand.
- Det hele bringes i kog og der skrues ned for varmen.
- Lad det hele simre i 1 time, mens der skummes ofte.
- Sigtes fint, gerne gennem et klæde.
Braisseret hvidkål
- Skær kålen i strimler og læg dem i et ildfast fad, tilsat 2 dl af fiske fonden.
- Dæk fadet med folie, og lad det bage i ovnen 40 minutter ved 175 grader.
Sennepssovs
- Skær smørret i små stykker.
- Kog resten af fiskenfonden ind til ca. 2 dl.
- Kom smørret i fonden lidt af gangen, mens der piskes godt.
- Smages til med salt, peber og sennep.
Lyssej
- Del fisken i fire lige store stykker, og læg dem i et ildfast fad.
- Bages i ovnen ved 175 grader, indtil de skiller i lamellerne ved et let tryk, eller ca. 10-15 minutter.
- Læg kålen på en tallerken og et stykke fisk ovenpå.
- Toppes med sennepssovs og serveres straks.
Del denne opskrift