Lys fond/bouillon
Nem og kraftfuld fond til alsidig brug.
Region
Fond
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
10
timer
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
20
minutter
10
timer
Ingredienser
2
stk
løg
1
håndfuld
persille
2
stk
pastinak
2
kilo
gulerødder
2
stk
porre
kun det hvide
1
stk
knoldselleri
5
kilo
okse- eller kalveben
ikke for fede
Instruktioner
Skræl alle grønsager, og rengør dem grundig hvorefter du skyller med rent vand.
Kom koldt vand i en stor gryde, og tilsæt benene. Når benene koger, smider du vandet fra gryden ud, og fylder op med rent vand igen.
Skyl benene med koldt vand.
Kom benene i det rene nye vand, og bring det langsomt i kog igen.
Tilsæt grønsagerne, og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern fedtet/skummet ca. en gang i timen.
Sigt den færdige fond, for at undgå stykker fra grønsagerne.
Hvis du ikke er tilfreds med smagen, kan du gentage proceduren med nye ben.