En velsmagende lys fond der blandt andet kan bruges i Veloute sovsen. Nem at lave, og kraft- og smagsfuld.
Ingredienser
- 2 stk løg
- 1 håndfuld persille
- 2 stk pastinak
- 2 kilo gulerødder
- 2 stk porre kun det hvide
- 1 stk knoldselleri
- 5 kilo okse- eller kalveben ikke for fede
Antal personer: personer
Instruktioner
- Skræl alle grønsager, og rengør dem grundig hvorefter du skyller med rent vand.
- Kom koldt vand i en stor gryde, og tilsæt benene. Når benene koger, smider du vandet fra gryden ud, og fylder op med rent vand igen.
- Skyl benene med koldt vand.
- Kom benene i det rene nye vand, og bring det langsomt i kog igen.
- Tilsæt grønsagerne, og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern fedtet/skummet ca. en gang i timen.
- Sigt den færdige fond, for at undgå stykker fra grønsagerne.
- Hvis du ikke er tilfreds med smagen, kan du gentage proceduren med nye ben.
Del denne opskrift