Lys fond/bouillon

En velsmagende lys fond der blandt andet kan bruges i Veloute sovsen. Nem at lave, og kraft- og smagsfuld.

Lys fond/bouillon
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Nem og kraftfuld fond til alsidig brug.
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 10 timer
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 10 timer
Lys fond/bouillon
Stem: 1
Bedømmelse: 5
Dig:
Bedøm denne opskrift
Print Recipe
Add to Shopping List
This recipe is in your Shopping List
Nem og kraftfuld fond til alsidig brug.
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 10 timer
Antal personer
4 personer
Tilberedningstid Ventetid
20 minutter 10 timer
Ingredienser
Antal personer: personer
Instruktioner
  1. Skræl alle grønsager, og rengør dem grundig hvorefter du skyller med rent vand.
  2. Kom koldt vand i en stor gryde, og tilsæt benene. Når benene koger, smider du vandet fra gryden ud, og fylder op med rent vand igen.
  3. Skyl benene med koldt vand.
  4. Kom benene i det rene nye vand, og bring det langsomt i kog igen.
  5. Tilsæt grønsagerne, og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern fedtet/skummet ca. en gang i timen.
  6. Sigt den færdige fond, for at undgå stykker fra grønsagerne.
  7. Hvis du ikke er tilfreds med smagen, kan du gentage proceduren med nye ben.
Del denne opskrift

Se også

Kalkunfond

Opskrift på kalkunfond der kan bruges til de fleste retter med kalkun. Det kan godt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.