Kokos og safran er et match made in heaven, smuk farve og vidunderlig smag, og denne opskrift passer perfekt til fisk og kylling.
Ingredienser
- 1/2 dl fløde
- 1 fed hvidløg
- 4 knivspids safran tråde
- 2 dl kokosmælk
- salt
- 1/2 løg hakket
- 1 spiseske smør
- 1 knivspids spidskommen
- 1 kyllingeboullion terning
- 1 kilo laks eller 4 store stykker
- 1 stænk olivenolie
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
Laks
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Placer laksen i et stort ovnfast fad. Dryp olivenolie over og kryder med spidskommen, salt og peber.
- Placer det ovnfastefad i ovnen og steg i 15-20 min eller indtil laksen er færdig.
Kokos-safran sovs
- Mens fisken er i ovnen gøres sovsen klar.
- I en mellemstor gryde smeltes smørret.
- Tilsæt løg og kog i 3 minutter under omrøring.
- Tilsæt hvidløg og kog i yderligere 1 minut
- Tilsæt kokosmæk, fløde, safran og kylling bouillon. Bring det i kog.
- Skru ned for varmen på gryden og lad det simre i 10 min under omrøring.
- Hæld sovsen over laksen og server.
- Serveres bedst med grøntsager, ris eller kartofler og på en bund af friske grønne asparges.
Del denne opskrift
Dejlig opskrift – den faldt lige i fruens smag