Lækker opskrift på en saftig laksefilet, med en let luftig dijon dild sovs.
Ingredienser
- 3 spiseske usaltet smør
- 1 spiseske olivenolie
- 1/2 dl hvidvin
- 2 spiseske dild frisk hakket
- 4 laksefilet fjern skindet
- 1 teske salt
- 1 løg
- 1 spiseske dijon sennep
- peber
Antal personer: personer
Instruktioner
Laksen
- Læg laksefileterne i et fad eller bradepande der er foret med staniol.
- Krydre med ¼ tsk salt og lad den stege i ovnen ved høj temperatur indtil laksen har samme farve hele vejen igennem - Tager ca. 7-10min afhængig af tykkelse.
Sovsen
- Imens sættes en gryde over på medium/høj temperatur.
- Varm olie og 1 spsk smør indtil det smelter.
- Tilsæt hakket skalotteløg og kog indtil de er bløde (ca. 1 minut)
- Tilføj vinen og kog det op til det er reduceret til ca. det halve - Tager omkring 3 minutter.
- Skru gryden ned på lav temperatur, og tilsæt dijon sennepen, dild, ¼ tsk salt og lidt peber mens du pisker.
- Fjern gryden fra varmen.
- Put de resterende skeer smør ned i sovsen og pisk til det er helt smeltet.
Del denne opskrift