God opskrift på en kraftfuld kyllingefond, som giver ca. 3 liter. Husk at du sagtens kan fryse resten, og bruge den på et senere tidspunkt, eventuelt til tarteletter med høns i asparges.
Ingredienser
- 1 kylling skroget
- 2 kviste timian frisk
- 1 stk bladselleri
- 1 stk løg
- 2 salviekviste
- 4 stk laurbærblade
- 1 håndfuld persille
- 2 stk gulerødder
- 3 liter vand
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 tsk salt
Antal personer: personer
Instruktioner
- Læg skroget i en stor gryde, og tilsæt vand og salt.
- Bring det i kog, og skum overfladen for fedt og skum.
- Skru ned for varmen, og lad det simre i en time og skum det igen.
- Tilsæt nu grøntsagerne, og lad den stå og simre i yderligere to timer.
- Køl fonden af, og fjern fedt laget før du bruger fonden i din ret, og eventuelt fryser resten.
Del denne opskrift