Kyllinge enchiladas
Lækre enchiladas med ost og kylling
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
45minutter 1time
Antal personer
4personer
Tilberedningstid Ventetid
45minutter 1time
Ingredienser
Instruktioner
  1. Varm ovnen op til 190 grader – 170 grader hvis det er varmluft.
  2. Skyl kyllingen udvendigt og indvendigt og dup den med køkkenrulle udvendigt.
  3. Gnid den godt ind i salt, både indvendigt og udvendigt.
  4. Smør en rist med olie, og læg kyllingen på risten, således at den ligger på siden, med det ene lår opad.
  5. Efter 20 minutter vendes kyllingen så det andet lår kommer opad.
  6. Efter 20 minutter vendes kyllingen igen, så det ny er brystet der kommer opad.
  7. Steg herefter kyllingen til temperaturen i brystets tykke del er 71 grader. Hvis ikke du har et stegetermometer, så prik i kyllingen, saften der løber ud skal være klar i farven.
  8. Tag kyllingen ud, og lad den hvile i ca. 20 minutter.
  9. Fjern skindet fra kyllingen og smid det væk.
  10. Tag kødet af kyllingen og riv det i strimler.
  11. Pil og hak løgene.
  12. Rist løgene på panden med lidt olie indtil de bliver bløde, de skal ikke tage farve.
  13. Tilsæt hvidløg, chili, og kanel og lad det riste med indtil du fornemmer duftene, det tager ikke mere end 10 sekunder.
  14. Hæld de flåede tomater ved og smag sovsen til med salt.
  15. Lad den simre i 10 minutter.
  16. Kom koriander og limejuice i.
  17. Tag ca. halvdelen af sovsen fra og gem den til senere.
  18. Bland kyllinge kødet i den del af sovsen der er i gryden, og lad den koge i små 10 minutter igen for at kyllingen bliver varm.
  19. Varm tortillaerne på begge sider på en varm og tør pande.
  20. Tag en tortilla, og hæld en gang af sovsen med kyllinge fyld over, og rul den sammen. Gentages indtil der ikke er mere fyld eller tortillaer.
  21. Læg de rullede tortillaer i et ildfast fast, og tag resten af sovsen og hæld over.
  22. Gratiner med ost, og sæt fadet i ovnen i ca. 5 minutter indtil osten er smeltet.