Kylling på dåse
Lækker, sprød og saftig kylling på dåse.
Region
Mad på grill
Antal personer
Forberedelses tid
1
kylling
10
minutter
Tilberedningstid
45
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
1
kylling
10
minutter
Tilberedningstid
45
minutter
Ingredienser
1
kylling
God dansk kvalitet
1
øl
på dåse
1
dl
olivenolie
2
fed
hvidløg
1
tsk
paprika
salt
peber
Instruktioner
Rengør kyllingen indvendigt, og gnid den med salt
Bland olie, paprika, salt og peber sammen
Pres hvidløget ned i olien
Vask dåsen, og drik nu halvdelen af øllen.
Tag en foliebakke, hvis ikke du har en kyllingeholder som på billedet
Sæt dåsen ind i kyllingen, så den kan stå selv på foliebakken.
Pens kyllingen med olieblandingen,
Fordel kullene i siden af grillen, og placer foliebakken i midten af grillen, så den får indirekte varme.
Åbn spjældet på halvt i bunden af grillen, og åbn topspjældet.
Sæt låg på grillen, og lad kyllingen stå i cirka 50 minutter.
Prøv med en kødnål at stik i låret på kyllingen, hvis saften der løber ud af kyllingen er klar, så er kyllingen færdig.
Serveres med salat, nye kartofler eller hvad du end ynder at spise.