Kylling med skilt sovs og hjemmelavet agurkesalat.
Kylling der falder fra hinanden når man tager den op af gryden?! Jo tak!
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
Ventetid
30
minutter
1
time
Ingredienser
Kyllingen
1
håndfuld
persille
1
hel
kylling
salt
peber
1
løg
2
spiseske
olie
1
dl
vand
Sovs
1
dl
fløde
1
dl
mælk
salt
peber
Agurkesalat
1
agurk(er)
1
dl
hvidvinseddike
1
teske
salt
2
spiseske
sukker
Instruktioner
Kyllingen
Skyl persillen godt.
Pil et løg, og skær det over en enkelt gang.
Kom begge dele ind i kyllingen, og luk eventuelt med en kødnål.
Varm lidt olie i en stor gryde.
Drys med salt og peber, og brun kyllingen godt i gryden.
Vend den forsigtigt i gryden, så ikke du ødelægger skindet, men sørg for at den bliver brunet hele vejen rundt.
Kom vand ved og læg låget på. Lad den simre ved svar varme i en times tid.
Prik i låret med en kødnål, hvis saften der løber ud er klar i farven, så er kyllingen færdig.
Hjemmelavet agurkesalat
Skær agurken i tynde skiver.
Drys med lidt salt, og hæld eddiken over.
Smages til med sukker.
Skilt sovs
Tag kyllingen op af gryden, og hæld mælken og fløden i gryden og lad det simre i et par minutter.
Sovsen skal være “skilt”, dvs den skal ikke være helt ensartet, og den skal ikke jævnes.
Parter kyllingen, og server med hjemmelavet agurkesalat og hvide kartofler.