Kogt torsk med sennepssovs
Det danske nytår fejres traditionelt med kogt torsk og sennepssovs
Region
Dansk
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Antal personer
4
personer
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
50
gram
mel
10
peberkorn
1
hel
torsk
ca. 4 kg.
2
spiseske
fiskesennep
100
gram
peberrod
revet
200
gram
rødbeder
syltede
50
gram
smør
150
gram
kapers
salt
1
håndfuld
persiller
hakket
4
laurbærblade
200
gram
bacon
i tern
1
spiseske
eddike
4
æg
peber
Instruktioner
Rens torsken for indmad, og sørg for at rens den grundigt for eventuelle blodrester.
Skyl torsken godt, og drys den med groft salt.
Lad den trække i køleskabet i mindst en time.
Kog æggene i 10 minutter og lad dem køle af.
Sæt torsken i en gryde med koldt vand, og tilsæt salt, laurbærblade, peberkorn og eddike.
Bring vandet i kog, og sørg for at skum vandet, og lad den små simre i 15 minutter – Husk at gem vandet.
Steg baconen på en tør pande.
Hak æggene i små tern.
Sennepssovs
Smelt smørret i en gryde.
Bag smørret op med melet.
Spæd langsomt op med ca. 5 dl af kogevandet fra fisken.
Lad den koge igennem 5 minutter, før du smager den til med fiskesennep, salt, peber og et stænk eddike.
Serveres med hvide kartofler, de sprøde bacontern, syltede rødbeder, de hårdkogte æg, fint hakket persille, revet peberrod og kapers.